Insights Discovery training - Procandor

Open opleiding

Insights Discovery training.

Connecting @ ProCandor

Waarom deze workshop?

Wanneer je contact maakt met iemand, zijn er in wezen twee mogelijke uitkomsten: je krijgt energie en voelt een positieve drive of iemand vreet je energie en put je uit… en soms beland je ergens tussenin.

De keuze voor verbinding komt natuurlijk als interacties ons opladen. We trekken ons instinctief terug uit relaties die ons leegzuigen.

Energie is dan ook een belangrijke bindende factor die individuen tot een team smeedt.

Het is een open deur intrappen om te zeggen dat afhaken of je terugtrekken niet bevorderlijk is voor de samenwerking en per definitie een negatieve impact heeft op het gezamenlijk nagestreefde resultaat. Daarom is het tijdens een samenwerking van belang om inzicht te krijgen in hoe collega’s, inclusief jezelf, zich tot elkaar verhouden op de werkvloer.

Dit inzicht is de basis voor het ontwikkelen van het verbindend vermogen: het vermogen om tot echt performante, energie gevende samenwerking te komen.

Kom naar onze praktische workshop en ontwikkel dit verbindend vermogen!

Welke tool gebruiken we?

We versterken het verbindende vermogen dmv de Insights Discovery vragenlijst.

Insights Discovery is een online vragenlijst.
Het resultaat van die vragenlijst verschijnt in een toegankelijk vier-kleurenmodel. De volgorde en intensiteit van de vier kleuren geven inzicht in je eigen voorkeursgedrag en dat van je collega’s of klanten. Hierbij blijft de grote diversiteit en eigenheid van mensen volledig intact gezien we ons enkel richten op het verbindende vermogen.

Belangrijk om weten: de vragenlijst meet geen competentie noch meet het of je geschikt bent voor de job die je hebt. We kunnen inschatten wat je voorkeursstijl is als bv leider of expert, we kunnen niet inschatten of je goed bent in wat je doet. We brengen enkel in kaart wat je voorkeursgedrag is in contact met anderen. Zowel op een goede dag als op een lastige dag.

Hoe gaan we concreet te werk?

Het traject bestaat uit:

Vragenlijst

Voorbereiding: elke deelnemer ontvangt twee weken voor de start van de workshop een uitnodiging voor het online invullen van een vragenlijst.

Workshop 1 dag van 9u tot 17u

Stap 1: De Grote waarom vraag – We duiken in het hart van connectiviteit en ontrafelen het waarom achter onze kleurrijke samenwerking.
Stap 2: De kleurenspectrum theorie – Hier ontdekken we de fascinerende wereld van de vier kleuren en wat ze betekenen in ons dagelijkse relaties.
Stap 3: Een palet van persoonlijkheden – We breiden uit van vier naar acht types, om te beseffen dat we allemaal unieke mengsels van kleuren zijn.
Stap 4: Spiegel van zelfinzicht – Reflecteer op je eigen voorkeursgedrag en leer hoe je kleurenmix je dagelijkse interacties vormgeeft.
Stap 5: Het voorkeurspalet van anderen – Versterk je intuïtie voor de kleurvoorkeuren van anderen en hoe je hierop kunt inspelen.
Stap 6: De bruggenbouwer – Ontdek wat er nodig is om verschillen te overbruggen en een meester in de kunst van het verbinden te worden.
Stap 7: Praktijkscenario's verkennen – Vertaal je inzichten naar de praktijk door concrete uitdagingen in de één-op-één samenwerking aan te pakken.
Stap 8: De groepsdynamica boost – Met behulp van een teamwiel van 72 subtypes werken we aan het verfijnen van de groepsdynamiek.
Stap 9: Stress - De onzichtbare voorkeur – Verkrijg inzicht in hoe stress het voorkeursgedrag van mensen beïnvloedt en leer hoe je hiermee om kunt gaan.
Stap 10: Stress en de teamgeest – Begrijp de invloed van stress op de dynamiek van een team en ontdek strategieën om de harmonie te bewaren.

Dit stappenplan is ontworpen om niet alleen de kennis over te brengen maar ook om deelnemers actief te betrekken en te inspireren. Persoonlijke groei en teamontwikkeling op een openhartige en dynamische manier samengebracht.

Discovery Insights - werkwijze 1
Discovery Insights - werkwijze 1
Discovery Insights - werkwijze 1

Wat zien we na de training?

Na de training merken wij dat deelnemers:

 1. ... begrijpen wat het verbindend vermogen echt inhoudt.
 2. ... weten waar de vier kleuren voor staan en inzien dat ze kenmerken van alle kleuren in zich hebben.
 3. ... begrijpen dat kleuren niets zeggen over hun competenties.
 4. ... hun eigen gedrag en reacties beter begrijpen en het effect daarvan op samenwerking beter kunnen inschatten.
 5. ... beter in staat zijn om te verwoorden wat ze zelf nodig hebben in de huidige samenwerking.
 6. ... meer inzicht hebben in hoe anderen verschillen en wat zij nodig hebben in een samenwerking.
 7. ... grotere acceptatie tonen voor het anders-zijn van anderen.
 8. ... de toegevoegde waarde inzien van collega’s met andere profielen dan die van henzelf.
 9. ... beschikken over een gemeenschappelijke taal om gedrag bespreekbaar te maken.
 10. ... beter inzicht hebben in het effect van druk en stress op hun eigen gedrag en dat van anderen.
 11. ... weten hoe ze stress kunnen verminderen, zowel bij zichzelf als bij anderen.
 12. ... een persoonlijk actieplan hebben ontwikkeld om sterker te connecteren met anderen.
 13. ... enthousiasme tonen om deze workshop ook met hun partner en/of kinderen te volgen.

Voor wie is deze workshop?

We richten ons specifiek op bedrijven die hun nieuwkomers een vliegende start willen geven door hen de inzichten en het jargon van de Insights Discovery kleuren te geven. Dit gaat niet over het aanleren van een trucje; het gaat over het creëren van een fundament voor diepgaande, effectieve samenwerking vanaf dag één. Ideaal voor het efficiënt en effectief onboarding in teams die al bekend zijn met hun kleurenprofielen.

Maar laten we duidelijk zijn: deze training is er niet alleen voor de nieuwkomers. Het is ook voor de sceptici, de nieuwsgierigen, de leiders en de teamspelers die willen ontdekken hoe diep de kleuren kunnen leiden tot verbeteren van je persoonlijke leiderschapsstijl, je impactvolle communicatie en je vermogen tot meer verbindende relaties.

En voor degenen die denken "Ik ken mijn kleuren al", daag ik je uit. Deze training gaat verder dan de oppervlakkige kennis. We verkennen de dynamieken van een team als een geheel en leren hoe de kleuren elkaar beïnvloeden en versterken op manieren die je misschien nog niet hebt ervaren.

Dus, ben je klaar om de verbindende kracht van kleuren te begrijpen en te gebruiken? Dit is je kans.

Guy Meert - Procandor

Wie geeft de training?

Ik ben Guy Meert.

Ik heb een passie voor werken met groepen en groepen ‘doen werken’.
Ongedwongen resultaatsgericht.
Altijd openhartig.

20 jaar trainer.
10 jaar (of 6500 deelnemers) ervaring met Insights Discovery en dat met een 94% tevredenheid volgens de Qfor-klantenbevraging.

Waar gaat het door?

Eind juni 2019 werd onze eigen opleidingslocatie opgeleverd. Een mooie schuur midden in het groen, biedt ons de mogelijkheid om naast inhoud ook sfeer en smaak af te stemmen op de behoefte van elke groep.

Gelegen te Kontich
Kleine Meylstraat 32

Overnachten kan in hotel op 4 min rijden.

Guy Meert - Procandor - Locatie schuur

Wat is de kostprijs van deze training?

Kostprijs: 495 EUR excl. btw/pp

Inclusief:

 • Trainingsdag van 9u-17u
  (max 12 deelnemers)
 • Persoonlijk Basis Insights Discovery profiel
 • Syllabus met kleurenblokjes
 • Locatie (de schuur) met open bar en lunch

Hoe schrijf ik in?

Stuur ons even:

Kies de datum van je voorkeur:

Mocht je vragen of bedenkingen hebben laat het even weten!

Website design & development by